An Arctophilecraze

An Arctophilecraze
Attitude,Actions and Emotions

Friday, April 30, 2010

tak sabar tunggu sports day!hohoho..

yah...ahad nie ade sports day..aiyoo mamadah cakap awal2 suruh datang urus all the liitle tiny tots kat situ...hahaha!aku dah agak daaa...=)
MySpace
ye la..now i am little bit busy packing up the presents..ohh...kene bagi masa bila nak jaga diorang ble nak balut..kinda busy..but it is okey...itu la yang ajar aku...yang masa tuh tak kejar kita tp kita yg kejar masa..masa bak kata cikgu jalini..masa tuh bukan emas lagi dah...tp platinum!oukeyh..aku paham sekarang.keje aku munkin orang cakap ala pengasuh jer..tapi aku rase keje pon mancabar...aku nie sampai naik psiko nak paham perangai budak2 tuh..dah la sume nyer hyper2 yg berangan perangai yg nak "mandat" jer..tuh yg buat aku dah macam saket jiwa...time baik budak2 tuh subhanallah...sejok hati tengok..time buat perangai hyper...adoi..mau tak "bersilat" aku nak mengontrol budak2 tuh.
MySpace



okeyh..ko dah buat story mitos ko kat mak ko...ngan majikan ko...siap petik nama aq...ko tak pikir pastu....dengan tak malu nyer ko hantar msg kat aku an..??
MySpace
aku lagi tak paham ngan perangai manusia nie...klakar ..super klakar ble ko hantar msg.."iqa nak tau?akak dah berenti semalam.tak tahan sgt daa..bile mintak gaji tak dpt..tp hari nie die bg lar..hari nie rm 30..sok rm 50..sok rm 60..keje pe camtuh??!akak pon tgh sesak nak gune duet tp langsung tak dapat gaji pe cite??then jumaat nie kak huda bagi tau akak takkan dapat gaji bulan ni sbb keje tak sampai setahun n kursus kene bayar plak ade ke patot..kalo ade eppf socso tape la gak!"


so ko nak aku wat pe..sape suruh ko carik masalah...thats your problem!not me...adoii ..malas nak layan otak psiko ko ...hurm..hampeh tol..aq juzz ckp..."kalo akak ikhlas keje..ade je pintu rezeki kat mane2..mungkin ade sbb kak huda wat cam tuh..kalo tak dapat rezeki..anggap je buat charity..." haa...tau plak ko diam..

MySpace

Monday, April 26, 2010

hahaha!

hari nie...keje sume okeyh...semakin mesra ngan "anak2" aku..adeyss..lupe lak nak ambik pictures diorang tadi...
MySpace
mane yg perangai "hardcore" dah mule terkawal...(terlebih hyper!)hahaha..td terlebih mesra...
MySpace
tak leyh blah..ble aq masih ssh nak ingat name2 diorang..ade yg nama.."classic" tol...ade tuh name..."modern" nyer...hahaha!bukan la nak provoc tp tu la hakikat ibu bapa zaman skarang bg nama.aq sampai tukar nama anak2 murid aku..sbb nak bg nama diowang nie terpalit dalam ingatan aku
MySpace
..yg classic nama die bidin...adoii..tapi aq mengarot..panggil die "midin" ngan "jidin".tapi aq slalu panggil die JIDIN! tgk la..kalo die buat perangai tak senonoh aq panggil die JIBEK! MySpace..lagi 1 yg ala2 zaman hang tuah punyer nama tak pon zaman tok kaduk dulu....kalo boleh nak nama PUTERA adoi...PUTERA HAIKAL..dan PUTERA QUSAIRI.adehh..disebabkan aq nak "LEMBUTKAN" hyper die..aq panggil jer duo nie PUTERI MySpace. uhh...yg len tuh yg modern ..cam DANISH..aq tuko jer DANISHA..FARIHIN aq tukar FARI KHANN "BERUANG"
!Aliff aku panggil "KING KONG " jer..FAHMY..aq panggil MIMI jer..IRFAN DANISH..panggil "TOYOL KECHIK!"ha..tu la sume yg paling hyper tahap critical!MySpace
adoiii!!hehe~aku pon ade gelaran.."CIKGU IQI" adoii..besar mandat budak2 tuh panggil aq ngan nama "BARU" tuh!tape..sabar je la...
tu la...bak kate kawan baik aq ..dunia akhirat..OPAH ..cabaran ibarat taik idong!banyak mane pon kita korek......taik idong tuh tetap wujud dalam lobang idong kite...jadi...macam hidup kita gakk..sentiasa ade cabaran baru..!hee~ sorry la..aku tau tak senonoh!hehehe XP

MACAM INI!
MySpace

Sunday, April 25, 2010

.........

fine...i'm so frustrated today.
MySpacei'm failed to get interview for IPGM.yup..tak sume dalam dunia nie kite leh dapat.mungkin tak de rezeki sebab nak di ikotkan aku memang melepasi syarat2 yg dikehendaki oleh KPM tu.lebih2 lagi aku jugak aktif dalam kokurikulum.i'm quite shock read bout a few comments on 1 of the blog
MySpace."kawan sy tak de A dan keputusan die teruk tetapi dapat interview sebab gune org dalam iaitu pakcik die"."adik sy ade A tetapi anak buah sy takde A tp mcmane adik sy tak leh dapat sedangkan anak buah sy yg tak de A boleh dapat?"."saya dapat 6A+ tetapi nape sy tak dapat?""sabar la..saya dapat straight A dan aktif koko tp malangnyer sy jugak tak dapat" i'm so stress think bout it..MySpacemy parents make me hurts (marah2!ergh!!!!)MySpace when i did not get the interview...aq dah malas..adakah ini nak psiko pale otak aq semata2??apakah aq desperate nak jadi cikgu sampai aq sanggup menerima offer foundation in TESL yg aq dapat??but that is non-government.atau aq terpaksa menangguhkan cita2 utk jadi cikgu untuk menggenggam segulung ijazah br aq apply KPLI??celaru dan semakin celaru..jiwa mood swing tol..nak kate cam yo-yo..angin syndrom mood aq dah macam ribut taufan..MySpace



lagi satu aq bengang...!ni nak buat luahan hati nie..!MySpace sanggup ker ko nak saman majikan ko sendiri??yang da byr ko beribu..yang da hantar ko blajar..macam kacang lupekan kulit plak.pehal ko salahkan aq plak...dah ko bukak citer dulu.tu pon ko patot bersyukur aq tak "membakar" ko...hahaha!MySpacethat is fact dan tak payah la ko nak putar belit an citer..dasat lidah bercabang due!sket2 mak ko...dah buat salah mengako je la...nak discuss tanak face to face..sampai ble tak selesai bhaii..ko nak gunakan "senjata" mak ko sampai bile weyh??kalo ko nak saman aq pon tak kesah..i knew which one is truth and not okeyh!ko pe hal nak "menghangit" an keadaan ko..ko ingat berkurung dapat solve problem..ape lagi..??menanges??ko nanges la puas2.okeyh..MySpace aq kat sini gelak jer!hahaha!MySpace ape ko dapat kalo ko nak menyaman??duet??tuh yg ko nak an..selama ko bekerja aq ta nampak ketulusan ko bekerja..sorry to say.
ingat kesalahan diri ko..jgn la ego..pliss.elok sgt la ko libat an aq yg tatau pape..ko mmg dasat pengecut.dah besar perangai cam budak2.dah2...grow up kiddo!org macam ko...ssh nak jangka..nnty..siket2 mak..siket2 pakwe..lantak ko la..life ko..aq malas nak campur.aq dah penat jadi mangse keadaan!MySpace

Saturday, April 24, 2010

tonight,,

tonight..my parents have an event..yah they had dinner at hotel.wah...nak ikot!
MySpace
my mom soooooo pretty tonight.she's wearing blouse..n long skirt..my babah..cute as usually.love both of them!
MySpace
hahaha..btw..he's wearing batik.n their dishes..mesti sedap yummmmy!.hahaha..malam nie..my siblings n i just mkn KFC.tape..alhamdulilah..thanks to Allah.btw...perut nie tetap cari nasi.lidah melayu la katekan..tak betah mkn fast food nie..
MySpace

kronologi pertama kali interview....

okeyh...da lepas bende nie..tp sumpah tak dapat lupe..pada 9 march lepas.

hahaha!"seronok" sebenarnye pegi interview secara mengejut!(kalo slalu camnie mmg mati terkujat aku. it sooo..unexpected!MySpace
tgh sesedap tido babah kejot jerit2.."u want to go for interview at Ampang KPJ or not??!"time tuh....mmg aku terjatuh katil bila dengar.n i just can said..."why it must be today?urghh.."MySpace


Sebelum sampai sinii aku fotokopi la beberapa helai i/c cume 1 aku tertinggal something..spoil btol la..MySpace


Interview kul 10..dan dgn semangat jitunyer..sampai kul 9.adeh.well my babah sempat gave some "speech"..free2 kene."PLEASE la jgn mengarot kat sane nnty.."aku bukan pe..dah terbiasa merapu brjela-jela MySpace.siap practice speeking berhabuk dalam kete..hahaha!MySpace


sampai sini aku rase aneh..yg boys siap ber"tie"..kemeja ala2 nak mintak keje..yg girl lak baju lip-lap lip-lap gitu..berhigh heel..aku nie selekeh!berbaju kurung..berkasut kanvas..aku senyum yg len wak dek jer!muke masing2 muke tegang..hahaha!aku nie tak malu..tuh yg buat muke kerang busuk!MySpace


ble sedar tak wat fotokopi slip SPM...mmg spoil mood abes..dengan muke 14 inchi..aq gi kedai KK .Si "acapan" gelak2 tengok aku terkocoh-kocoh.sempat lak aq wat "kronologi" kat situ.


ha~sampai jer kat situ tunggu dalam 15 min baru giliran aku.time tunggu aku sempat bual2 ngan makcik tuh...hihihi anak die lelaki.mintak nurse..aww..!cute!anak die senyum jer ble tengok aq rancak berbual ngan mak die...


dalam bilik temuduga..mmg kene speaking habes...mujur senang2 jer soalan ..alhamdulilah..time tu jugak...err..aku blurr ja.."CONGRATULATION WE DECIDED TO TAKE YOU AS NEW STUDENT INTAKE THIS MAY"MySpace
*beberape minit kemudian............
"oh tima kaseh2!!!!!!!!!!!!!!!"sampai mereka sume gelak...aiyooooo..malu nyer time tuh
MySpace



keluar dr bilik temuduga..aku lompat2!MySpace hahaha makcik tuh kate dapat ke...??aku pon senyum saja...hehehe...tanpa aq lupe..buku catatan tuh tertinggal..makcik tuh kate.."tau la gembira .tp sampai lupe buku awk.."haih..tak pasal2 kene perli...sabar je la....
MySpace

sorry la pak long....Hahaha! =P

Hahahaha..pity to pak long.oukeyh...i had deleated my fb already.today..i woke up early then usual..(tah hape mimpi aku pagi nie an...)MySpace btw my phone tunggu mase jer aku nak campak longkang...keuzuran die mmg tak dapat disangkal lagi.pag2 lagi pak long call.."DEK IQA!!TGH WAT PE???!APSAL TAK ANGKAT PAK LONG CALL?!APSAL DELETE FB?!" MySpace aiyoooo...pak long dah naik menyinga daaa..MySpace...satu jer..time aku dengar bebelan pak long...aku gelak mengekek jer arr..."ALA PAK LONG NIE...TU PON NAK MARAH...NNTY DEK IQA BUAT BARU OKEYH??" aku bals arr sambil gelak2.."HAH!SEMALAM INTERVIEW CAMNE...TU LA..GATAL2 DELETE FB SAPE SURUH?!NAK TANYE PROGRESS DEK IQA PON TAK LEH."hahaha!aku memang tak tahan gelak bila mak long berebut phone ngan pak long nak ckp ngan aku..hah..sama jer ..die pon soal siasat aku ala2 CSI."DEK IQA..PATOT LA..MAK LONG NGAN PAK LONG TUNGGU IQA..TAK ONLINE2..DAH DELETE RUPENYER...CAMNE..UNISEL..TANAK BUAT FOUNDATION KER..??SETAHUN JER..THEN TERUS WAT DEGREE." mak long's questions tottaly make me speechless..urgh..what suppose i say to mak long..??!well i just said..well mak long i'm still waiting for gov loh..tanak rushing2..btw mak long..if i get interview from maktab i will let u know ok??!love u mak long n pak long!just..i'm still blushing when mak long call me "ADEK IQA or DEK IQA" aiyooo...dah besar2 cam nie..malu kot!!MySpace

hahaha ..still remember when they bought me barbie dolls...or girl stuff.haha!when i'm in primary school they bought me roler blade and scooter.ala...dah besar2 nie..they just treat me lunch or hi-tea ..besides they always hugs and kissing me..aww!! pak long and mak long..ble lagi nak turun KL!!!miss u like org gilak!MySpace

interview & tawaran....

salam..sudah lama rupenyer tak mengupdate post terbaru.haha..kesibukan mengusai diri aku membuatkan tak sempat untuk post kat blog.

alhamdulilah..rezeki aku semakin murah.boleh dikatakan ada saja panggilan belajar yang aku dapat.Antaranya KPJ Health kat Nilai ,Negeri Seremban dalam kejururawatan selama 3 tahun.Segi College dalam kejururawatan..Unikop dalam perakaunan..Selain itu jugak aku dapat panggilan daripada unisel untuk buat foundation dalam TESL selama setahun sebagai persediaan untuk wat degree.


Sekarang UPU ...ala..lama tol..aku tak sabar da nak masuk belajar nie..!Boleh cepatkan tak??!


Semalam interview kat putrajaya (suruhanjaya perkhidmatan awam).soalan die tak la ssh mane time ujian bertulis..cume pelik2 jer.cume mencanak otak time die psyco aku time interview.

soalan interview aku kene:


1)kenapa awk berminat untuk menjadi jururawat pelatih?
2)dalam rukunnnegara kita ada kedaulatan undang2.apa yg awk phm??sila jelaskan.
3)bila undang2 digubal?
4)siapa yg mengubal??
5)dimana digubal?
6)sila jelaskan mengenai nyamuk aedes.
7)apa usaha untuk mengukuhkan cara utk membasmi denggi??

adoii....yang lain aku boleh jwb dengan lancarnye..spoil ble tak ingat dan blurr tentang bila undang2 digubal..siapa dan dimana digubal.Lupe la..adoii..(p/s:budak2 SPM..sila belajar sejarah ngan betol ye..nak masok kerajaan..sejarah mesti power!xD)


Nak dijadikan citer partner interview aku nie nama die rizwan..mamat nie membakar betol..alasan die semuanye tak releven bagi aku..tak pasal2 aku jer kene backup time die interview.geram nyer...bila jadi mangsa keadaan!heh~ mmg takkan aq lupe la "tragedi" semalam sampai bila..kalo nak diikutkan..nak tergelak kuat2 dgr alasan yang tak releven tuh..tak pe..aku gelak dalam hati jer.keluar je dr bilik interview..orang len pelik aq senyum sampai telinga pas keluar dari bilik interview..sbb aku tak tahan nak tergelak so kene la jaga adab sket depan public.Sampai dalam kete aku mula..HAHAHAHAHAHA!macam kuntilanak.aku pon citer "tragedi" dalam bilik temuduga tuh.bapak aku pon mengkekek gelak dengar.hehehe


dah banyak kali aku mengahdapi interview..dari zaman keje...sampai la nak belajar.semuanya berbeza walaupon..TEMUDUGA.kat situ banyak "patern" aku dapat lihat..cara sesorang penemuduga tuh..now aku dah tak kesah pasal temuduga..kalo tak dpt jawab sekalipon..GORENG jer..asalkan kita menjwab pertanyaan mereka.hihihi =P