An Arctophilecraze

An Arctophilecraze
Attitude,Actions and Emotions

Monday, May 31, 2010

hari ni.......

1) dapat gaji........ade la sket.but alhamdulilah..syukur.

2) hari nie aku dah buat sorang guy heartbroken..tu la...aku kene mintak ampun kat
die tadi sebab aku bg statement yg agak harsh...

3)aku bagi 30% dari gaji aku kat family...
*my ma
*my babah
*my siblings yg kerek!

4)jumpe ex-classmate aku...sape lagi kalo bukan aliah...


5)met my "anak2ku sayangss" kat taska...p/s:cikgu iqa sayang korang walaupon
korang punyer nakal..masya Allah!!!!!tak senunuh btol...rase nak cubit2 "manje"
makin menjadi-jadi btol!!


6)hati tengah bunga2...




aku cume boleh cakap weeee~




http://www.emocutez.com

Sunday, May 30, 2010

oukeyh..saje menggedik...menggedik itu hobi kuh!

hahaha..bought 2 new shawl..huu~ penat aku "meronggeng" buang masa kat jalan TAR..ngan mak aku.tuh la..dah la bangon pagi tadi lambat.teeet....bak kate mak aku .."princess" bangon lambat...nak kene kejot baru nak bangon..kalo kul 12 selagi tak kejot..aku memang sedap la tido...huhu~
http://www.emocutez.com


so when i'm be 8 teen....i guess maybe i have hormones "changes"..ye la..dah start mula pakai eye shadow..lip gloss bagai segala..compact powder la...pe benda la..byk tol..baru blajar arr kate an...hehe~ so tuh yg try new shawl...n "menggedik!" haha
http://www.emocutez.com



pe hal lak minah nih??






minah senget yg pura2 terkejut beruk..saket kot!





p/s:lupe kot nak edit..
http://www.emocutez.com





yg senget2 mmg tak edit..he~tgh berangan jd model tudung kot~kalo aku jadi konfirm lingkup agensi..haha!
http://www.emocutez.com













enough....~wahai cik nur afiqah..ko tak soh berangan bagai segala..tape2 sindrom keperempuanan ko dah mula...tape~tak penah2 pakai blouse..ko pakai..jarang pakai high heel..ko dah slalu pakai..blusher..eye shadow..lip gloss bagai segala...tape..aku paham sindrom aku nih...~
http://www.emocutez.com

chekidout aww rayuan UPU!

oukeyh..semalam dalam berita harian ade cakap sape yang buat rayuan UPU boleh semak first week of june..hehehe..http://www.emocutez.com(chett..tgh excited..tapi tak mengharap sebab kang tak memasal jer benchana frust menoggeng.http://www.emocutez.com)so by 7th june aku nak semak kot!uuuuhhu..http://www.emocutez.com



hari nie second time aku pau mak aku...



last week dekat rm 500++ beli baju kurung2 n blouses..shoes..



yesterday aku pau mak aku around rm 300++ beli short sleeve shirt..tracksuit..n woman stuff lar..




today aku pau mak aku rm 250++ beli stationary..sebab dulu time SPM aku nyer stationaries pas abes SPM..adik aku sume pinjam dah tuh wat harte pusaka die...so hilang..nak tanak kene beli baru...http://www.emocutez.comthen beli crocs shoes lagi..last week beli pon tak pakai2 lagi..the roxy one jer aku pakai...
http://www.emocutez.com



heh..nanty nak kene pau mak aku lagi beli toiletries..n medicine...adoi..berape ratus lagi nak pau mak aku nih...cian mak aku.
http://www.emocutez.com



pasni nak beli laptop & pendrive aku pow bapak aku!dapat VAIO or DELL sedap gak..hehe..tanak pau mak aku..kesian die..
http://www.emocutez.com


tula...penat nyer ....another 3 weeks lagi nak blah dari umah...konfirm homesick...kat apartment aku tade air-con...boleh hidup ker??boleh kot!hehe..tape2 jgn tak bawak bolster & ELMO aku sudah..mau aku nie insomnia tak leh tido..aku dah cakap awal2 nak bwk bolster ngan ElMO aku.huhu..bantal busuk!! =P
http://www.emocutez.com




p/s:kalo dapat rayuan UPU camne???dah la PLKN issues tak settle2 agi..adoii..nak pikir benda2 nih bukan sekali due tapi 1000x...

http://www.emocutez.com

Saturday, May 29, 2010

sadis~ PLKN oh PLKN...

Semakan Online

Semakan Status Terpilih Dan Semakan Penempatan Bagi Kump. 3 Siri 7/2010
NAMA : NUR AFIQAH BINTI MOHAMAD KAMISRUDDIN
NO. KAD PENGENALAN : 920517145192

KUMPULAN : 3
PUSAT BERKUMPUL : STADIUM BUKIT JALIL (CAR PARK C)
NEGERI PUSAT BERKUMPUL : WP KUALA LUMPUR

NAMA KEM : KEM TANAKI, TAMBUNAN, SABAH
ALAMAT KEM : KM 1, JALAN TANAKI
OFF JALAN KOTA KINABALU - KENINGAU

POSKOD KEM : 89657
BANDAR KEM : TAMBUNAN
NEGERI KEM : SABAH

TARIKH LAPOR : 20-JUN-2010
MASA LAPOR : 09:30 PAGI
CATATAN : Pelatih Terpilih Siri 7/2010



nape sampai kene kat Sabah..."seronoknyer"
http://www.emocutez.com

..heh~ dah la lagi 5 hari nak gi polytech mara...kalo dapat pengecualian tak leyh ker??takyah tunde2...haru btol!

http://www.emocutez.com

waa~nak tengok citer nih!!!!

laskar pelangi..tak kesah la indon..citer lama kot..tp tu la..tak tengok2 lagi..kat astro dah kuar..aku pulak tade package tuh..nak cari cd..payah..hoh..kat youtube..nape la ssh sangat...buffer dah la lama..pasal tuh 10 minutes..sambung2..kalo cd best sket..hehehe..budak2 zaman skang ngan paents zaman skang mmg kene tengok movie nih..baru realised yg guru nie kerja paling mulia..without teacher's sacrifices..kita takkan success macam nih..btol x??=P


Friday, May 28, 2010

several times tengok still not getting bored..yo~



ok...happy giler when my cousin wanney sblom die masok asasi...die beli dvd Nanazakari No Kimitachi e...hehehe..ye la dah tong2 ngan ko...rm 20 sorang..so nanti2 je la aku bayar hek~
dont worry..dvd yg jadi hak milik bersama..hahaha...haha http://www.emocutez.com tatau la dah brape kali aku tgok citer nie..almost 6-7 times kot aku tengok...aku rase nie the best japanese drama ever slain my boss my hero,Yamada TarĊ Monogatari n gokusen series...hoho..http://www.emocutez.com


tah aku minat giler ngan toma ikuta ngan shun oguri~ ye la..not coz hensem tapi acting diowng giler arrr..superb seyh..lawak bhaii.. tak tahan...lagi satu Mizushima Hiro tuh memang hensem..tapi dah kawen (wife die tak lawa pon..my cuz minat gler ngan si hori sampai heart broken..chett...aiyoo..~http://www.emocutez.com


citer mmg dah lama...zaman tok kaduk..tapi tah aku still suke...citer nih..hohoho..ye la..asalkan theme die frenship..love..paling penting comedy..




waaa~ the best of nakatsu (toma ikuta)
http://www.emocutez.com




the best of nanba minami (Mizushima Hiro )~ btw...he's married..mix emotion dowh!wakaka~
http://www.emocutez.com



heh~mane best of sano (oguri shun) ??hampeh tol..

hee~
http://www.emocutez.com

Tuesday, May 25, 2010

takde perasaan....

Tahniah! Anda telah ditawarkan ke Program Matrikulasi,
Kementerian Pelajaran Malaysia.
Nama: NUR AFIQAH BINTI MOHAMAD KAMISRUDDIN
No Kad Pengenalan: 920517145192
Program Pengajian : PROGRAM SATU TAHUN
Kursus: M003-PERAKAUNAN
Nama kolej: 11-KOLEJ MATRIKULASI MELAKA (KMM)
Tarikh Mendaftar: 25 MEI - 3 JUN 2010



p/s:TAWARAN KEMASUKAN DAN PENEMPATAN PROGRAM MATRIKULASI SATU TAHUN (PST)KEMETERIAN PELAJARAN MALAYSIA.



TAK TAU LA....




AKU RASE CAM TAKDE PERASAAN JER...




PERLU KER AKU GEMBIRA.....



PERLU KER AKU SEDIH....



PERLU KER AKU TERUJA....




SUMPAH RASE MACAM TADE PERASAAN...





MAK AKU CAKAP BUAT LA SOLAT ISTIHARAH....





BAPAK AKU CAKAP THE BEST MATRIK IN MALAYSIA...





BOTH OF THEM CAKAP.....





PILIHAN DITANGAN ANDA..DAH BESAR..KAMI TAMAU PAKSA





TAH...

TAPI NAMPAK NYER MEREKA GEMBIRA AKU DAPAT TAWARAN NIH







TAPI AKU..........


MEMANG DAH TAKDE FEELING...




KENE LA WAT SOLAT ISTIHARAH KOT....




??????????




http://www.emocutez.com

Sunday, May 23, 2010

yeay!!got birthday present !




guess what?i got birthday presents from mak enda's family!yah..nie mesti wanney nyer keje la nih!siap soal siasat aku ala2 CSI pasal buku pe yang paling aku idamkan!!heh..hampeh nyer cuz..anyway.thanks to all of u.remember my birthday walaupon dapat present lambat..i dont care as long kome sume ingat hari lahir aku nih..haha (sejak bila plak aku pandai ckp dialek perak nih?!)hihihi...
http://www.emocutez.com

best2! terharu bagai nak gila...pandai an ko!dah nak gi puncak alam baru ko buat aku tangkap leleh.
http://www.emocutez.com


pe hadiah nyer??


heee~






















pandai ko goreng aku tanye pasal author faveret aku an jane austen!!haih..sabar je lar...ko mmg pandai buat aku tacin la...
http://www.emocutez.com



thanks!XOXO


http://www.emocutez.com

semalam an...ha!




okeyh semalam aku gi sunway lagoon buat yang kedua kalinyer..first time aku gi time aku 4 tahun..it means 13 years ago...holla!!pagi tuh hujan dah ala2 cats and dogs..seems to be macam takde harapan nak masok sunway lagon!tp akhirnyer downpour tuh reda gak..disebabkan cuz offer ticket half price konfirm la aku nak pegi..yah my beloved cuz masok uitm puncak alam buat asasi sains esoknyer..mesti aku rindu siot!!tak pe la...dekat jer kampus die ngan umah die..22km in 10 minits..dekat kot!hahaha..bak kate die..senang gak aku nak balik umah makan!haha..blakang umah aku jerp..sumpah sengal la ko wanney!dah la tunjuk gila kot kat aku semalam..ade ke patot..telekung sampai nak bwk 2 and sweater sampai nak bwk 2 gak..mental sungguh anak nie..tak memasal kene buduh ngan aku...sorry yup!tapi ko tak kesah an..aku pon asik kene buduh ngan ko!hahaha
http://www.emocutez.com

rupenyer sunway lagoon nie pon dah 18 tahun wujud..sebaye aku rupenyer...sumpah best giler..waters of africa..memang aku buat am tempat aku la gamaknyer..aku ,wanney,ajit, aku n abe ngan adik die mmg dast giler..wat havoc jerp..slide die mmg best la!pastu kitaorang buat dive headfirst down the six lane congo challenge...atau kitorang panggil ali baba jer sbb gune mat!hahaha..masing lumbe...haha gi lepak kat wild life..ye arr jumpe "kwn2" kitaorang..haha..yup..berinteraksi ngan lebih 150 animals..dah la comel2 belaka..dah pas tuh...gi lepak kat surf beach...mmg da alal2 tropical beach kat situ..siap ade wave kat pool ..ramai jer pakai bikini n swimming trunk tp aku ngan cuz aku tak la..pakai tights ngan t- labuh jer .. ..http://www.emocutez.comsape nak surf di persilakan..then kitaorang gi kat world of adventure...sumpah cam orang gila...keje aku menjerit jer..ala..so do you rite wanney and abe??hahahaye arr mmg challenge my self with hair raising ride..and thrill me out to no end!..naik tomahawk...but to ok lagi...tak takot sangat even its is 360 degree..sbb ade cage..yang macam org gile tuh...pirates revenge..haaah..macam nak buat revenge kat kitaorang jer...hahaha..ye la..kami tatau pape..main naik jer...ye la..malaysia's first 360 degree rotating pirate ship..dah la buat ala oscillation..mula2 180 degrees..slow and it becoms acceleration...until its climax pergh!360 degrees n tergantung kat atas tuh almost 12 seconds..kami jerit bagai nak giler..terasa nak mati ble tengok bawah..aku tatau brape feet dari paras laut..kalo jatuh konfirm mati katak!http://www.emocutez.comaku dah nak nanges...wanney dah menjerit bagai nak giler..si abe dah tak tahan nak kencing...siot jerp!hahaha..ble kuar dr pirates ship kaki sume menggeletar!pastu...kami gi wid wild west..hahaha! naik niagara fall lume ride..and grand canyon river rapids..tapi aku tak nampak ..cowboys and red indian on the grand saloon tuh. cume satu jer..tak gi extream park..tp best kot...ade all terrain vehicles (ATV),rock climbing..canoe..paint ball..scream park pon tak dapat gi...hampeh..tapi puas la kat sane..7 hours.hahaha.nak tangkap pitcha kat air tak boleh..rosak plak kang!
http://www.emocutez.com
p/s: wah makin gelap..sun bathing jer....then lupe nak bwk sunblock.adeysss~

tarian lagu gemuruh kursus pss





pening dowh!kesian korang an wahai adik2ku PSS...pening tengok vid nie ann...dah lame daa...cume lambat jer nak post kat sini..hoo~
http://www.emocutez.com

Tuesday, May 18, 2010

haaaaaa dah tua wooo~

yayaya..semakin tua dan tua .tuh yang memang tak dapat nak dielakkan.haha..mak aku pon lupe nak wish...tapi kira ok gak la die wish ble time aku balik keje..hii...di sebabkan dah besar bapak aku belanja makan jer.http://www.emocutez.comhee~ alhammdulilah. makan western food yesterday balik terus tido...yah..now i'm 8teen...mak aku cakap da besar aku rupenyer.....hehehe.tu la..aku pon rase macam baru semalam jer aku 7 tahun.baru masok skola..rupenyer dah 8teen..dah nak sambung blaja...tuh la...cam tak caye jerp.http://www.emocutez.comthanks to my frens..yup..got wishes..from my relatives families...ma..babah..my siblings..my frenz.hehehe...thanks u guyz..hehe..http://www.emocutez.comsemalam dapat hadiah from anak murid aku sempena hari guru...terharu..nak nanges pon ade gak..wakakaka~http://www.emocutez.com

Sunday, May 16, 2010

Selamat Hari Guru~

Selamat Hari Guru buat sesiapa yang bergelar tenaga pengajar.
http://www.emocutez.com
GURU panggilan yang universal.Bukan sahaja guru yang mengajar tetapi guru kita di rumah mesti la ibu bapa kita sendiri jgn lupe tuh.Guru ibarat lilin ..yang membakar diri menerangi kehidupan anak didiknya.Impian aku ingin menjadi seorang guru tetapi malangnya aku tak berjaya.tapi aku tak pernah putus asa akan cita2 aku.Disebabkan aku gagal mengikuti KPLSPM..aku memilih untuk mengikuti program di yayasan MARA dalam pengajian perniagaan (pengangkutan) tetap tidak akan melupakan cita2 ku yang sebenar..iaitu ingin bergelar GURU.http://www.emocutez.com
Cinta aku terhadap anak-anak kecil..serta pangajar dan pembelajaran membuatkan aku berazam untuk membuka kelas membaca,menulis dan mengira anak2 seawal usia 3 tahun lagi suatu hari nanti.Pendedahan awal bagi anak2 kecil harus lantaran masih wujudnya golongan pelajar pemulihan bukan sahaja di sekolah rendah tetapi juga di sekolah menengah.Sememangnya pendidikan awal anak2 ini sangat penting..dan Insya Allah..suatu hari nanti aku akan membuka kelas Membaca,Mengira dan Menulis.
http://www.emocutez.com



hati ini terharu bila membaca kisah2 guru di pedalaman yang terpaksa mengharungi ombak badai..sungai..dan hutan belukar demi mencurahkan ilmu dan bakti kepada
anak bangsa tercinta.(bila agaknya aku boleh ke pedalaman mengajar anak2 ini..tape aku tak putus asa memeohaon KPLSPM selama 2 tahun lagi dan KPLI lepas aku dapat segulung ijazah.)bila aku kenang2 an cikgu2 dari aku tadika sampai la aku habis belajar..memang mereka cukup berdedikasi..malah memperuntukkan masa lebih pada anak didiknya dari keluarga sendiri.Malah ade yang pasangan guru yang berkahwinan sanggup duduk berasingan ..lantaran si isteri bertugas mengajar di sabah atau sarawak..dan si suami pantai timur atau semenanjung.Malah aku juga cukup kagum dengan guru2 terutama di pedalaman Sabah dan Sarawak masih mampu mengajar dengan baik walaupun kekurangan daripada segi infrastruktur dan fasiliti.http://www.emocutez.com




Buat guru2 Tadika Amal Jalan Enggang,SK Lembah Keramat,SMK Seri Keramat,guru2 tusyen dr darjah 1 sampai la tingkatan 5 terima kasih atas jasa kalian.takkan lupa.semua guru2 aku yang penah mengajar aku sepanjang 11 tahun aku bersekolah sampai bila2 cikgu adalah tetap cikgu aku sampai bila2.Pertalian yang telah terjalin antara guru dan anak murid tak penah akan terputus.Insya Allah.http://www.emocutez.com


Pesan buat anak2 yang masih bersekolah..
1)sayangi guru anda..
2)jangan sesekali buat mereka sakit hati..guru di sekolah umpama ibu dan bapa kita.
3)dan ingatlah berkat dari guru2 itu amat penting.sentiasalah memohon maaf atau memaafkan guru anda.
4)dan jangan lupa...kalo kita sering mendoakan kesejahteraan ibubapa kita..kalo boleh jangan lupe selitkan doa buat guru2 kita.
5)jangan jadi kacang lupekan kulit.rajin2 la lawat sekolah tuh....jumpe cikgu2.kang kene tulah baru korang tau.hehe~
6)Sentiasa menjalinkan hubungan baik..lepas korang abes skola..belajar kat U..sampai korang keje..sampai korang kawen..sampai beranak pinak la!(ye la..bapak aku nie begitu hormat kat cikgu sampai aku pon bapak aku tayang aku kat cikgu2 die!huu~bangge siot!aku tak panggil cikgu..aku panggil atok ngan nenek..blh ke ??!)

http://www.emocutez.com

ala.....
guru nie tanak hadiah..material bagai segala....so kalo boleh tak yah la..beli yang mahal2 bagai nak rak ..show off kat kawan.paling penting keikhlasan dalam hati...dan hadiah paling brharga bila kita hadiahkan kejayaan dalam pelajaran.(teringat teacher afza,teacher KB,cikgu maizol,ustazah azlina..cikgu azman dan jugak guru2 SMKSK yang tersenyum bangga melihat kejayaan aku walaupon result aku sedehana.aku juga bangga sebab aku tak sangka aku melepasi target diorang dalam SPM 2009.)










SELAMAT HARI GURU diucapkan.ha...sedih kontrak jadi cikgu sambilan kat tadika cume tinggal lagi 2 minggu..mesti aku rindu kat anak2 aku wooo~bila jadi cikgu sambilan baru aku taw perit jerih jadi cikgu.baru aku taw nape cikgu marah kalo tak siap keje..baru aku taw bila cikgu sedih tengok anak2 nakal..tak dengar cakap..!dan paling penting...baru aku taw macamane perasaan diri ini bila dapat gelaran cikgu..even hanya guru sambilan.Buat anak2..Cikgu Iqa sayang kamu semua!http://www.emocutez.com


terima kasih guruku..
p/s:lagu nie memang menyentuh hati aku...ye la..budak umur 7 tahun yg create..





Pagiku cerahku
matahari bersinar
kugendong tas merahku di pundak
selamat pagi semua
kunantikan dirimu
di depan kelasku
menantikan kami

Guruku tersayang
guruku tercinta
tanpamu apa jadinya aku
tak bisa baca tulis
mengerti banyak hal

Guruku terima kasihku
nakalnya diriku kadang buatmu marah
namun segala maaf kau berikan