An Arctophilecraze

An Arctophilecraze
Attitude,Actions and Emotions

Thursday, June 24, 2010

just want to say bye2~

wargh~ beta tersangat la dukacita...sok dah nak stay kat bangi~ ececece..packing gaye cam kene halau atau nak gi US,OZ or UK jer..tak tahan tol~memang la dekat jer dari rumah tapi kekangan waktu utk berbueno...eh..berblogging dah tak cam dulu lagi..kalo dulu ade jer bete nak mengarut tapi skang dah rarely la kalo nak mengarot...uhmm..taper tunggu dapat lappie memang ade jer kot curik masa berblogging...will miss my gengblogger..miss my blog ...miss my room..miss my stuffs..miss my novels.miss my oprah winfrey show..miss my fb...miss my parents..my bro's...everything yang boleh nak di rindu! heeehe~



FAREWELL...




to my frenz especially aliah and fala..n ex-classmate also....
love you all...



all my classmate during graduation day...






fala..beta..n sham~ =P



liah..me..reez and teacher afza~



beta n teman sehati sejiwa ..fala with the boys..haha~!



beta,ayed n muz..



rindu korang sume~

http://www.emocutez.com



tak lupe for gengblogger yg sudi menerima "ping" beta ..n mereka2 yang rajin berblogwalking~


http://www.emocutez.com

Tuesday, June 22, 2010

alhamdulilah

alhamdulilah..segala yg toron memboron otak beta sume dah settle hari nih~documents..packing...n all sorts of the problem is done!! *lupe..ade lagi..supplement, ponstern n paracetemol tak beli agi..












*BAJU KURUNG NOT INCLUDED HERE..haha..beg tak muat.so kene hang~beta rasekn cam kene halau jer gayanyer bwk byk stuff.padahal sejam jer journey.hahaha


http://www.emocutez.com











alhamdulilah...punyer la berchenta mencari pendrive buat ayahanda tersayang...at last dapat gak..ape salahnyer menghabiskan rm29 beli 4GB data traveler nih...ala jenama KINGSTON jer..nak ganti tragedi pendrive yg hancuss semalam dek bahana masok washermachine & at the same time for fathers day present~ *hope u like it babah n__n <3

great troublemaker~

tanak post panjang2.....tp post gak la...



http://www.emocutez.com




hooooyah! beta hari nih amat la dukachita...*hampir nak nanges tak cukup harakat~terasa hari nih 1 day cam setan!dah la tak leh print kem pengawas punyer report...haish ni la bahana kalo jadik s/u alumni pengawas.punyer la berchenta beta type ngan penuh kesungguhan dan keikhlasan...tak bleh plak nak print...oukeyh..my bad ..clumsy syndrom yang beta alami still conquer diri beta...hahaha.yah....pendrive ayahanda sudeh "selamat" dalam washermachine..cume tinggal chip jer..
u-n-b-e-l-i-v-e-a-b-l-e....nape beta clumsy sampai gini?wahai afiqah..mu rindu sapo?hahaha

sah2 la brain beta kene clorox sama ayahanda terchenta....*nasib baik tak keluar tornado die ~

"tade pengkhususan..jgn cuai..nnty dah nun masok kolej camne??bla...bla..bla.." *kalo nak tulis panjang..semput bagai segala~


sok gamaknyer terpaksa la duet jadik cam air..mengalir jer...beta kene beli 2 pendrive..ler jawabnyer.1 for ayahanda n 1 for beta.

Saturday, June 19, 2010

happy fathers day babah!

hyep2!!


http://www.emocutez.com







Beta menyimpan mohor-mohor raja besar ingin mengucapkan selamat hari bapa kepada babah yang terchenta.Happy Fathers day babah!! u are my hero...thanks for everything~


this song is dedicated for you....*our favourite song..yg kita slalu duet bagai nak pecah tingkap kete =P







thanks babah...











*ingat tak time baby2 dulu..slalu jer baring atas perot abah yg bonchet tuh~?
*ingat lagi tak first time babah marah sbb iqa rebel~ tuh la..first time n the last time kene tgn n kurung dalam jamban?
*ingat lagi tak time babah beli CD game barbie utk iqa ble dapat my first PC??
*ingat lagi tak babah beli barbie siap ngan umah die skali??
*ingat tak ble babah slalu beli cd movie barbie utk iqa??
*ingat tak lagi ble babah beli my bike 2-3 bijik sbb hilang??
*ingat lagi tak ..u always take my picture setiap hari pertama masok skola??
*ingat tak lagi ble babah bg iqa ikot school trip time darjah 6 bersyarat??
*ingat lagi tak ble babah teruje qa dapat jadi pengawas pusat sumber time skolah rendah?
*ingat lagi tak babah teruje n happy sgt2 ble dapat anugerah cemerlang n rekod bacaan paling banyak??
*ingat lagi tak babah teruje dapat iqa dapat jadi pengawas??
*ingat lagi tak babah beli my new kanvas shoes..n sweater??
*ingat lagi tak babah slalu hantar tuition jauh n private teacher mahal2...?
*ingat lagi tak kite slalu duet nyanyi sama2 lagu "through the years" even suare tak power melangit??
*ingat tak lagi babah slalu pujuk n bg advice when i felt hopeless n give up??
*ingat lagi tak babah sanggup balik malam lambat semata2 nak type my eassei competiton dan akhirnyer berbaloi sbb menang??
*ingat lagi tak yang kite slalu camping...jungle tracking..canoe-ing,lawan archery..uhm..naik ATV (all terain vehicles)..watching mountain biking kat mount kiara..n swimming kat jeram??
*ingat lagi tak babah kechiwa sbb iqa tak nak gi matrik??


pergh...tanak list lagi.....kang tak memasal Beta menanges tak cukup harkat time tules entry nih~


http://www.emocutez.com



for me u are coolio guy ...never raised your voice towards momma n me...kind hearted..ssh nak jumpe skang..my dad tak kesah dalam menderma..n tlg org..even die menyedari die kene tipu atau tak..he's genius..kat tempat keje..die la yg tutor freshies dr die..train org tuh sampai org tuh leh naik pangkat..bakat tependam..nyanyian dan jd MC dlm occasion..memanjakan anak2 die...hormati pendapat org lain...pendengar setialah kiranyer~


n i.......................


promise that i will do the best in college...dapat an good pointer or CGPA,dapat anugerah,n make him "cry" for my kejayaan~





u are always my dad....my dad..my best friend..my hero!!


http://www.emocutez.com


with full of love from your only daughter~
http://www.emocutez.com


(p/s:hari nih beta dukacita.hati kering sungguh~)

Sepagi bersama keluarga terchenta~







okeyh...semalam Beta n family ke wangsa walk...ye laaa..menengok citer karate kid..astonished kot..beta rase nie best movie that i ever watched.thumbs up baby!!ngeee~

http://www.emocutez.com

Jaden smith n Jackie chan totally cooolio! ok..karate kid nih is about teen yg age 12..nama die dre parker..mungkin die famous kat Detroit.tapi nak buat citer an..mak die yg single mom nih ade career kat China.so tak memasal kene fly gi saner.and..he fall in love with his classmate Mei YIng.tp tu la..shock culture nyer pasal mungkin ssh la in frenship.lagi tak senunuh ble kaki buli cam Cheng yang power btol kung fu nih *sangsi btol aku ngan moto sifu si Cheng.."NO WEAK..NO PAIN..NO MERCY.." uuugh like hell~.si Xiao Dre nih bukan la power melangit kung fu die..tuh yg ble gadoh jer..Dre nih konfirm ciom tanah punyer la....last2 ..plot pling best bler...Xiao Cre nih bersifukan Mr.Han~ OMG adore giler...ngan jaden smith..dalam citer nih Beta rase yang bagosnyer ...die ajar Beta supaya kuat semangat dalam ape jua keadaan...paling penting FOCUS!!DICIPLINE!!n PRACTICE make perfect.terharu gak ..budak kecik...cam Dre nih semangat jitu dan tak penah putus asa.Beta harap jadik macam Dre..yg sentiasa berani dan kuat semangat lebih2 lagi tak lama lagi Beta akan ke kolej untuk sambung blaja..ngeee~

http://www.emocutez.com


(p/s:semalam balik kul 2 pg...woo~ nak tido pon mood teruje tgok movie tak ilang lagi.terasa nak masok kelas karate jer!hehe =P)

Thursday, June 17, 2010

baru balik beronggeng~ ^__^

hyep..hyep..hyep!!


http://www.emocutez.com






tadi best gak borenggeng ngan kwn2 ..sblom blah dr hometown masok kolej.....then gi la beronggeng kat wangsa walk...tempat paling dekat sekali ngan umah aku.mau save budget la katakan...hehehe...guess what..mula nak tgok citer lagenda budak setan...owh no....jiwanx..tanak la..aku nih bukan kaki jiwanx ..nak tangkap leleh..atau buat hujan kat tengah2 panggung tuh.aku nih dah la hati kecik! di buatnyer aku nanges tgh2 panggung tak cukup harkat dah plak~ di buat nyer paling tak caye tader lak Nanny McPhee~ adehhh...hahaha...btw..i am not person yg tgok citer malay...bukan la tak support filem malaysia..tp tah..memang dari dulu slalu gi tengok movie ngan family..or cuzens memang english la jadi pilhan.so dah terbiasa susah nak kikis sifat tengok filem melayu.kiranya pilihan kita masing2 la nak tgok citer ape kan...kwn aku si Fala...tak habes2 nak tgok citer L.B.S.yang aku nih.."jom la..toys story 3!!" yang 2 lagi atas pagar..mane2 pon layan.hampeh tol...so dah beratur beli tiket...pukul 2.30 citer jiwang tuh..skang baru pukul 12 tgh hari...lambat arr weyh!!so ngan shenyom lebar nyer aku "YESSS!!" toys story 3 bebeh sbb 12.15 available!!!! ngeee~

http://www.emocutez.com







citer nih ...sesuai la utk family....byk gak pengajaran sebalik citer nih...erti persahabatan..kekeluargaan...kasih sayang..kegigihan..not bad!funny..n entertain gak la...


sket plot pasal citer nih...


pasal Andy Davis...dah besar dah budak tuh 17 tahun nak masok college...jd all the toys nih worried la ttg future diorang...pada mula nyer andy tuh nak bwk woody jer gi college..yang len..masok trash bag arr nak simpan kat loteng..cian..tp andy nih angkat separuh jalan jer..sbb nak tlg adik die Molly angkat box..mak die ingat sampah dlm trash bag tuh...so mmg kene angkut la..dan bakal masok lori sampah.tp meke nih pandai..dapat escape..menyorok kat kete andy.then jessie nih bg taw la kat woody..yg diorang nak bwk haluan dengan yakinnyer masok dlm 1 of the box...box tuh berlabel "sunnyside day care". woody cube utk selamatkan keadaan tp jessie degil gak..mak si andy tetibe muncul dan tak memasal la bwk meke nih sume...ke daycare tuh.diorang plak ingat ble dah sampai daycare tuh mimpi indah tapi jadik mimpi ngeri sbb budak2 tuhmain kasr sampai badan diorang tercabut bagai segala.owh..btw kat sunnyside..meke jumpe lots-o'-huggin bear yg jd ketua pale arr kat situ selain big baby.ingat an baik si lotso nih rupenyer..ye la..dah la comel bau strawberry dan sentiasa shenyom rupenyer ade udang di sebalik batu...


haaa....sampai sini le citer nyer..kasik suspens..ngehehehehe~


http://www.emocutez.com


balik tuh bertape jap kat umah kwn aku lagi sorang.hahaha..sbb die ajak mkn tghari sambil cit cat...bla...bla...so..save lagik duet aku..alhamdulilah..rezeki hari nih siap dapat lepas rindu...=)

Wednesday, June 16, 2010

gorjuss art bebeh!!







semakin ter"obses" dan mengobses an diri...dgn art..knock..knock!aku semakin suke ngan gorjuss art nih~ KAWAIII!sebab syndrom mood aku dah ke arah keperempuanan.dah mula suke art.ye la..my ma org seni.she's creative person.buat masa nih my ma slalu wat hantaran. * wah2~ senang aku lagi 10 tahun ...nak kawen jer cakap "ma wat hantaran!" hahaha

http://www.emocutez.com

btw..ape kaitan gorjuss art nih ngan hantaran??adoiii..tak...takk..takkk! the point is aku mula menunjukkan "kesenian" suke benda cute2..dah mule suke homemade craft acam mak aku.ye la..tak kemana lagi tumpah kuah kalo kat nasik..




those are not bad tooo~




























seiously cute.....haaaaaa~ aku nak join la..gorjuss art...tp just online...macam mahal jerrrr....ye la..UK nyer kot.adehhhh




http://www.emocutez.com


p/s:*cam syaitonn jer perangai adik aku nih.....tape sabar..tak memasal kurang pahale puasa aku ari nih..serbia tol~keje nak "membakar" org jer...pandai die wat gebang

tak senunuh la ekaw!! @_@

aye..aye..


http://www.emocutez.com




mangai~ semalam baju kurungs yang ditempah dah siap..5 pasang baju kurung tempah cume bayar RM 175.murah kan??ngee~ dulu slalu tempah kat chinese tailor.ergh mahal kot...ala2 lintah cekik darah..hmm..rm 45 per 1..aiyooo~ kalo kat malay tailor just rm 35 jer...ok la tuh~ dah la kain ela dulu beli kat jakel...la..tah mane2 boutique..tapi this time nak gi kolej mmg jalan TAR la jawabnyer...ngahaha...not bad gak quality n colours n design.last 3 weeks...memang sentap abes la..tour 1 jln TAR ye la..kalo blh nak cari design setanding ngan boutique...dah la murah2 belaka..aku time tuh kul 8 pg dah seronok shopping.sbb murah n rambang mate.full stop! bayangkan daripada harga cekik tol..die kurang sampai rm25 jer kain ela around 3-4 meters...hello!mane nak carik kain mrah cik kak oiii!!so that day mmg au borong~



http://www.emocutez.com


tapi satu jer........................


dulu aku tak suke baju kurung....coz rimas.sbb i am the active person..aku nih mane penah dok diam.kalo nak tunggu aku dok diam..alamatnyer tunggu aku baring terlentang la ok??so time kecik2 memang aku suke pakai jeans n baby T.dah..simple as can be...sbb tuh cam beruk..tonggeng sane sini..lompat tuh jgn cakap la..berkajang-kajang.so my mom tanak la aku nih ade perangai tak senunuh bg seorang pompuan.die ajar aku pakai gown...guess what...dgn gown2 aku naik bike..mmg habis kotor gown tuh ..bukan murah..2 zero gak harga kat blakang!telinge merah tahan bebelan ma tuh~
*nakal an??



http://www.emocutez.com




tp tu dulu........*bernostalgic lak aku

skang no more gowns..dresses or sepapat ngan skirts.Irritated okeyh...lagi la ble pink kaler!Serbia tol!! girly sungguh...tape2 nih pon dah mule suke pink n purple..but not the striking 1...tak suku la menonjol atau di tonjol oleh kaler sebegitu..now baju kurung~yayaya..mula2 benci..but now mungkin hormone changes buat aku be lady-like...tp tade sape leh ubah fave shoes aku ...kanvas..my BUM shoes ..from my babah.gahahaha...aku kureng tol la high heel...sbb kasot tuh cume nak humiliate aku jerk...brape kali aku jatuh..depan guy lak tuh!tak tahan..bukan nak tlg tp "membakar"...time nak jer jerit "setan kooo!!!!!"


http://www.emocutez.com



hari nih..gasak la..nak iron baju kurung berkajang-kajang sampai 10 pasang~



(p/s:dah brape hari tak berak mengeluarkan toksik haram.aku tatau nape digestive system aku mogok wat tunjuk perasaan.yg sengsare nyer aku nih..berkajang-kajang ke toilet 1 benda tak kuar!haaah..ko kepam la taik tuh byk2..mesti "harum" ble dah berjaya kuar an nnty??)

Tuesday, June 15, 2010

thanks to KELAB BLOGER~




okey ...my entry or my blog not really good as the rest bloggers kat Geng blogger or kat KELAB BLOGGER...tapi bila dah join...rase seronok plak..visit or blogwalking..yah that 1 kind of my new hobby. really appreciate para2 pengunjung..teibe jadik shock culture lak..!tape2 i will adapt with new environmnet.

http://www.emocutez.com

ble wat discussion kat fb...pasal topik "Berapa ramai follower anda"...rasa macam wa..macam nih pon ade gak ker?? sentap abes...teringat kata2 inche Faris Fikri..some sort like keluhan atau luahan perasaan...tp aku rase ape yg die cakap btol~ and itu adalah soooooooo reality...*to inche Faris Fikri saya nak ambik kenyataan anda ye??








"orang yang follow saya setakat ni ada 68org.. saya follow 41blog.. saya follow blog mereka sebab terpesona dengan cara penulisan mereka serta isi kandung yang ada dalam blog dorang. jadi teringin la nak tahu, nak baca latest entry mereka.

saya juga kadang kadang agak kurang suka bila ada blogger datang, pergi dekat shoutbox, cakap "Saya dah follow anda! Sila follow saya pulak!". ughhh! agak geram? blogger seperti itu perlu diajar apa itu erti follow sebenarnya. haishhh bengang betul kadang kadang. then saya cakap baik baik, terima kasih sbb follow, maaf tak follow blog anda kerana bagi saya FOLLOWING blog someone bermakna saya benar benar ingin mengetahui berita selanjutnya dari blog tersebut DAN bukanlah semata-mata hendak menambah bilangan followers sahaja.

Saya juga berharap, orang yang follow blog saya tuh, betul betul nak follow. kalau nak stop following, sila.. saya tak halang. saya tak suruh pun mereka follow. terpulang.. ;]"


hurm~ bagos gak ade fb nih..leh wat disscussion..ngehehe~

http://www.emocutez.com


yup2!

my truth hobby is reading....now zaman dah maju..kat mane2 kita boleh membaca.bukan setakat buku tetapi online pon blh membaca..jadikan membaca sebagai 1 amalan yang baik!jadi seriously aku suke membaca.aku pon follow lebih dari 80 org..hari2 bukak desktop..bukak blog dulu..then fb..kadang addicted giler ngan blog.hahaha.aku pon tak kesah sket jer yg jadi follower aku.kalo blh biar la ikhlas...yang btol2 interested dgn entri kita...nih tetibe nak tunjuk "gebang" mereka dgn suruh follow meke..biarla..ape yg kita follow tuh btol2 bg manfaat sebab merangkumi pelbagai aspek dr segi ilmiah..informasi..politik..luahan perasaan..pengalaman mereka selain gaya tulisan mereka yang cukup menarik.so thanks to mereka2 yang blogwalking~

http://www.emocutez.com

Monday, June 14, 2010

alhamdulilah!dapat tunde PLKN~ yeeeeha!

ok...at last dapat gak tunde PLKN..tadi gi ZETRON kat wangsa maju.besar punyerrr...tapi nak masok kene pakai pas pelawat that mean kita bukan leh suka suki gi sane.entrance die "MINDEF 2" wooot~ building die besar ..agak astonished gak~ dulu tempat tuh akademi TV3 tapi skang ZETRON ambik alih.lawa2...jakun plak tetibe.haha

http://www.emocutez.com


ramai gak cina dan india yang tunde...ada yang tunde sbb STPM.tapi macam2 kerenah sebab diorang tak bawak document2 yang patot..


uhhm...rupe2nyer PLKN nih sampai umur 35 tahun!!wah...persoalannya larat lagi dah tue2 nak terlompat2 memanjat sana sini??

http://www.emocutez.com

nih sedikit dialog yg aku ingat lagi...



aku:kak saya nak tunde PLKN boleh?
kakak 1:boleh adik! * sambil shenyom ^__^
aku:ni semua dokumen yg diperlukan.semuanya lengkap. * tatau nape aku cukup skema.@_@
kakak 2:nape tunde?blaja ye?brape tahun? *tah nape die menyampuk
aku:diploma jer kak..3 tahun.
kakak 1:maknenyer lepas 3 tahun adik kene pegi taw.
babah:hahaha..tapi die sambung degree pastuh. *wah babah mula menyampuk gamak nyer
kakak 2:kalo camtuh lepas degree la..
babah:tu la..tempat dapat pon best.leh makan angin..kat sabah! * erghh..saje nak provoc la tuh
kakak 1:haaaaaaa...kalo nak dapat pengecualian kawen awal la..!! *sengeh lebar tol..cam ade makne lain jer
kakak2:ala..dah kawen kalo kene gi pon tempat dekat2 jer. *haih..cam tanak bagi aku bersuare jer..
babah :hahahaha! *babah mmg keje nak "membakar" jer...


*aku shenyom jer la..............


http://www.emocutez.com


then aku gi buat gambar pasport..8 keping ...mahal gak sampai rm 20...adoiii




so gambar pasport like this!




harap tak aneh....tapi jauh beze compare zaman aku kecik2 ngan skang..makin tembam kot!=P



http://www.emocutez.com