An Arctophilecraze

An Arctophilecraze
Attitude,Actions and Emotions

Tuesday, January 26, 2010

Tercari-cari sumthing arr...adeyssss...

okeyh.....aq niyh masih tercari-cari sumthing dalam diri aq...haish...>_<
ada 1 benda kat sini tercari-cari dari segi spiritual dan emosi..(hek..1 benda ker 2 benda??!)tak de la...aq masih tercari identiti aq...aq memang la dilahirkan sebagai WANITA tapi lagak aq tak melambangkan WANITA...coz susah nak jadi WANITA...aq kalo boleh bukan nak pegang title WANITA semata-mata..tapi dengan title WANITA sejati....kalo dalam bab2 wanita niyh 2 benda jer aq minat..1)pakai baju kurung dan da mula pakai tudung ...(alhamdulilah..syukur!! tak kesah kalo men futsal,bola sepak ,basket ball,badminton,cycling or skate board ngan baju kurung sbb tuh memang aq!hahaha!!) dan yang kedua nyer....aq minat memasak dan bake cake chocolate n muffins!! (hehehe...pas niyh ingat nk cari market..haha!!angan2 mat jenin la ko ique....bagi aq blom lengkap lagi ilmu tentang wanita....huh??perlu ker aq baca mag WANITA..SERI DEWI dan KELUARGA???or atau pon NONA...??? PA & MA???!(uhh??!pssst..kalo Pa & ma tuh memang weirdo!!!... =_="
cuma aq kurang minat menjahit atau something yang berseni nih...(ye arr mama aq niyh penjahit dan pembuat hantaran perkahwinan yang cukop profesional bagi aq..tapi sayang aq tak mewarisi smua tuh dari mama..cuma 1 jer aq mewarisi sikap mama yang gemar bersosial...he...bersosial banyak cara..dan salah satu nyer adalah berhadapan dengan orang ramai..ala bukan mama jer tapi babah aq pon gitu selain berbakat dalam melukis pelan rumah thats why rumah yg aq renovate niyh bapak aq yang create!!tuh jer kowt yang aq mewarisi bakat parents aq..hurm..)yayayaya!!
SUSAH KER MENJAHIT????!!Aq benci menjahit...sebab aq memang takotkan jarum sejak azali lagi!!(chett..bend tuh kecik tapi berbisa!!)ye arr...fobia ngan jarum...bila menjahit jer mesti luka....so sampai sekarang aq tak tau menjahit pon...nak masokkan benang pon terkial2..ambik masa sejam dua...(cehh..konfirm suami lari dah kawen..or agaknyer nk jahit badge anak pon nak kene hantar tailor..hahahah!!)tapi tak pe la skang pon aq blaja slow2...takot arrr...menjahit pon penting dalam kehidupan...jeles bila kak tika...tau menjahit dan siap jahit baju kurung/ baju melayu sendiri untuk family die..ha kan jimat duet...Aq pon nk jadi cam die gak..!!!warggh!!!ku jadi emo sungguh!!!

masalah yang kedua adalah aq minat sangat bidang penulisan...dan jugak education sebab cita2 aq ade 2..wartawan @ cikgu....aq bukan nak jadi wartawan penyiaran tapi bahagian editor..(err..maybe..coz masscom niyh skop die luas!!) dan aq gak minat dalam education..sebab aq gak minat mengajar...yaaah!!mahu majukan anak bangsaku sendiri...tenok la competition anak2 zaman sekarang bukan macam dulu...da..mereka trpaksa bersaing dengan bangsa cina dan india...thats why aq tak setuju dengan MERITOKRASI..coz ayat tuh menggambarkan semua masyarakat yang majmuk niyh di layan sama rata...mana ketuanan MELAYU??sebab tuh aq nak jadi cikgu..tapi dengar khabarnyer sekarang nk kurangkan pengambilan guru-guru.(agak2 pe akan jadi kalo kerajaan benar2 buat begitu??)....yaahhhh!!aq cadang nak ambik masscom...untuk diploma dan degree..tapi education aq ambik time buat master....is that okeyyh??!...err...adakah IPTS sebagus IPTA???agak2 brape ramai siswazah IPTS dapat kerja..ye la yang da dapat diploma di IPTA pon blom tentu kerja??? wahh sungguh banyak aq berfikir hari niyh.....sempit...sempit!!

No comments:

Post a Comment