An Arctophilecraze

An Arctophilecraze
Attitude,Actions and Emotions

Wednesday, August 25, 2010

indahnyer hidup ini....

hye2...kini genap 2 bulan beta berada jauh dari keluarga..ergh..apa kabar bonda dan ayahanda di sana.warrrghh~! skhema siot ayat gue!! btw beta di sini sihat2 sajerrr..cume bese ler kalo tercirit...tersembelit tuh.makan beta disini pon makan tak menentu..tido pon dah ala2 style burung hantu.

http://www.emocutez.com



psssss..pe citer terbaru??!


panassss ker??!hahaha..


http://www.emocutez.com


k la..kali nih nak citer pasal 1 st time buat test.ya rabbi...tak tido malam..stress..nanges2 tanak jawab pekse dan rase nak jer masa cepat berlalu.mmg ssh.ye arr..sindrom shock culture tak abes2 lagi...nak wat lagu mana lagi~ ha..memang "dekan" la beta sbb...blajar last minute.dan sometimes rase tak masok dalam pale otak beta.haih~ agaknyer nak berus2 otak gune clorox kuasa 2 br btol2 sental punyer~



hah...kat sini beta pon ade keluarga baru..yeay!! guess what..i got 6 new families members..!!!

who's that pokemon??!hahaha~ chhaitt! gurau sajer~~



Monyet lucu Pictures, Images and Photos




kakak gue!!

1)kak sab ...age??phuuu..21
2)kak aina..age??20 derrr~
3)kak iqa...weee~same name with me!! age??19!


abang2 gue!!
1)abg taqi..age??19...abg paling suke carik bala.
2)abg khai...age??21..hot head!
3)abg ariff hafiz..age??tah..lupe nak tanyer..hahaha die paling giler kot!



diorang byk tolong beta disini..ha..diorang nih la tempat beta bermanje..mengadu domba..bergossip...bagai segala..perangai gedik ann beta nih??hahaha

http://www.emocutez.com
tah...


tak penah ade kakak n abang...


terasa 1 perasaan yang sangat2 lain


mungkin diorang untuk beta...


eventhough diorang bukan saudara kandung beta~

siblings Pictures, Images and Photos

kat sini memang byk benda pelik2 jadi..ni la dikatakan dunia luar..

http://www.emocutez.com


kes buli dan regging yg melampau..pergaduhan yang tercetus.dan terpaksa lebih peka dan berjaga-jaga memandang an beta bergaul dgn sume orang kat sini.tak penah lupe pesan mak yang suruh aku jaga diri.alhamdulilah~ syukur sangat2.


(p/s: best sangat jadi volunteer zoo.ni la namanyer pencinta alam.heee!!!byk betol nakal yang beta show kat haiwan2 di sane sampai pegawai kat zoo pesan kat beta jgn nakal2 sangat!hahaha )
http://www.emocutez.com

Saturday, August 14, 2010

tersentuh.....

Refugees Pictures, Images and Photos
nih contoh jerrr....tader la rohingya kat photobucket...=(



kisah semalam......


tak leh lupe....



http://www.emocutez.com



time tunggu mama kat sogo dr bangi...datang la...beberape anak2 pelarian mintak sedekah sambil tunjuk document sebagai evidence..memang tak leh lupe..muke sedih..minta simpati masyarakat tp kebanyakannyer halau..atau sombong nak bagi sikit bantuan.beta nak bagi pon tinggal rm 15 jer dalam purse..budak2 tuh ramai.beta cume boleh cakap.."adik2..akak tader duet nak bagi.ni pon akak tunggu mak akak.maaf ye.*sambil senyom..senyom tuh an 1 sedekah.tapi dalam hati nih tuhan aje yang tau betapa kesiannyer kat diorang.meleleh siottt~

http://www.emocutez.com




tapi rasenyer memang btol pelarian kot sebab nampak logo UNHCR kat bag yang diorang pakai.


unhcr logo Pictures, Images and Photos

rase bersalah giler....

bila pikir pe yang budak2 tuh makan bukak puasa seharian mintak belas simpati...muke letih..penat..lesu dan beta pulak tak hulur siket pon sbb tader duet.

*sigh


http://www.emocutez.com



rase terpukul gak..kita semua happy ngan family tapi diorang sume nih tader..


http://www.emocutez.com


Family Pictures, Images and Photos
so hargailah family kita =))

sayang mama....

Mom Bear Pictures, Images and Photos


ramadan datang balik..first time sambut puasa kat sini....syahdu gler..first
tarawikh malam tuh..dah berderai air mata nih...ya rabbi ... malu lah..terkantoi lak kat rina n pakwe die..tuh lom lagi kes salah paham ngan roomate..btw dah okay..sayang giler kat korang. tuh la..1st ramadan dah nanges...wish pon via phone.text mama.sedih bler mama tak balas..time dahur sume kwn2 mak diorang call...dalam hati nih..."ma,nape tak call??" *jelez sungguh nih..dush!dush! sabar.....waaa!!

http://www.emocutez.com



cam tak caye, mama call!yahoooo~

http://www.emocutez.com



happy giler..tapi sedih bila mama tanye sahur makan pe..beta cakap mushroom soup jer..then...slalu teringat...something..yup beta nih keras pale..naughty sangat2~slalu rebel..gado ngan mama..tp kali nih memang terkesan la puasa jauh dr family..sahur kene bangon sendirik.slalu mama kejot....


http://www.emocutez.com

but now..beta slalu citer macam2 kat mama.dah macam tader top2 secret daaa.hehehe..everything beta citer.mama semakin understanding.wohohoho.mama skang sacrifice a lot untuk anak perempuan die..terharu wok.yeayy!mama janji nak beli bag laptop..wushhh!!i like~ semalam pon mama beli an tudung.dulu ade jer bebel now dah leh slow talk.dulu jarang nak text2 msg...now rajin bebenor die text.dulu jarang call..heee~now kalo die call mmg mata nih nak banjir lerr..sayang mama.love u ma...semalam balik naik LRT pon mama bg ticket monthly die ..tp ble die nak gune..tak lepas..nak tanak kene beli baru..sedih nyer.baru sedar dulu naughty sangat tak pikir pe....sayang mama sgt2!!


http://www.emocutez.com

heee~ best2!!time puase buat tarawikh bila lapang.ngehehe...subuh lak gi masjid..ye arr dah orang ajak...weee~ hahaha!!

http://www.emocutez.com

Tuesday, August 10, 2010

kalo pantai boleh berubah...inikan pulak......

wah hari nih bangun pagi lambat....woooo~semua bangun kul 7.30..mane la tak menggagau nak mandi...memang kelam kelibot arr..time tu arr nak mandi..time tuh arr nak berak.hahaha!!beta nih lagi la..baju pon tak gosok lagi.aduuuuuussss~ ngan buku tak ikot jadual kuliah nyer...dasat~~~ eeeeeeeeeeeeeeiiiishhhh!! (daaa start da ngade2 hentak2 kaki tuh~) MY SCHEDULE hilang!!!!sape yang berani curik beta punyer??! nih kalo dapat ngan kuasa veto memang nak..........tuuut!takpa cik iqa anak perempuan kamisruddin..bawak2 la bersabar yek! ;P bak kate nut...ko nih iqa cube chill...haru la ko nih...menggelebah jer.hahahahahahahahah!!

http://www.emocutez.com



hurmm.....beta nih dapat taw masya Allah...die wat onar lagi..cukup2 la tuh.sebagai kawan memang tabik spring sama die.tapi tuh la...tatau camne nak tegur die lagi.tuh bila org cakap bila ade segala-galanya lupe berpijak pada bumi yang nyata.tah la susah nak cakap.beta tanak diskriminasi die kalo boleh.tp tah la..kwn2 lain dah start memboikot.hurm..beta memang respect die..tapi takkan la sbb sikap die terus buat kami diskriminasi.hurm~ beta tau die pandai tapi.....ahhh...tah la.beta cuma nak cakap..beta sayang die ..sebagai kawan.die wanita cukup hebat dimata beta.



so pengajaran hari nih...kalo pantai boleh berubah inikan pulak manusia yang sememangnyer lemah.hari-hari beta mohon pada NYA agar berubah kearah yang positif.bakl kata ustaz saiful..buat muhasabah diri.buat catatan diri kita dari sudut positif dan negatif everyday.hee nak buatlah!!

http://www.emocutez.com

Monday, August 9, 2010

haih.. sabar je ngan ko an~ opppsssie..dah macam gunung krakatoa gayenyer

* setakat luahan hati jer tader kene mengenakan dengan yang hidup atau yang mati wokkkey?sila jangan perasan dengan masok bakul angkat sendirik.heeee~




http://www.emocutez.com









Beta nih muke nampak jer baik..terus terang tak la baik sangat.boleh jer hati nih bersabar tapi bile da panazzzzzzzz tahap gaban.....memang nak jer bg sound tepek skali.bukan sekor due buat cam tuh...tapi nak wat camne..rambut same hitam tapi hakikatnya hati kaler lain2.btol tak??


bila dah masok kolej...first day ingat an ......

http://www.emocutez.com


tp hampeh....

http://www.emocutez.com


simpati dengan yang kawan yang cukup aku hormati...sbb die baik sgt walaupon hakikatnye mulot main lepas..tp aku tak kesah sbb kadang kata2 die masok akal dan boleh pakai gak.tak macam certain org yang berlagak nak mampos..show off lebey tapi habuk pon tarak.orang macam tuh baik terjun bangunan jer arr.bukan nak cakap pe...dah datang tempat orang..ko hidop ngan org tuh pandai2 la bawak diri..kalo keje menyusahkan orang baik tak payah.fuck off! memang aku paham ....kat sini rate2 nyer anak orang kaya...punya harta..(opppssss...tp bukan ko punyer he~ bak kater nabil tuh lue pikir la sendirik!~)=P the main point nak cakap kat sini...dah kat tempat orang pandai2 la bawak diri....jangan anggap kawan tuh cam kuli batak kita.jgn pijak pale ..ikot skati ko nak wat pe.cube ade sket perasaan hormat kat sape2 je la..tak kira yang tua atau yang muda.tape la......hopefully..dapat slow talk ngan die...bukan lancarkan misi perang dingin...sbb hari2 dok tengok muke die.tak best la kan..kalo dah istihar.
lagi 1 tak suke la org perasan nih~ko dah SS ngan seseorang then ko sebar an anasir jahat..pe jadah haram ko nih..perangai cam langsi!buat malu jer....muke punyer la baik...tp hakikatnyer..busuk hati malaon btol~ perangai tahi ko nih camne orang nak hormat ko...haih~

hehehe...sabar pon ade tahap limit sbb kita pon manusia biasa.bukan sempurna macam nabi muhammad SWT.


http://www.emocutez.com

Sunday, August 8, 2010

http://www.emocutez.com


lama tak update blog~ huih...assignment beta berkajang-kajang tuh sape nak buat..lom lagi benda "kebajikan" yang kene wat.tak pe wahai nur afiqah ..ko kena bersabar.ko bukan dak kechik lagi.eeeeeeeeeeee...(sambil hentak2 kaki tunjuk bimbo).tah arr..rase pelik jer sejak akhir2 nih.....jadi "zombie" kot *(ehem....ini tader kene mengena ngan makcik karipap ataupon org "sebelah" atau what so ever hahaha..maaf la mulot beta agak kelongkangan menyeru benda2 camni..)

1 jer..curiousity menjadi2 kat bilik 470...beta nak jer redah bilik itu dgn kuasa veto yang ade setakat nih.nak tau gak "lagenda" sebalik bilik tuh.actually ramai tak tahu...tapi kalo yang tahu buat2 tak tahu...dan ade tak tahu memang tak nak tahu.(eh ..paham ker???)

mama ckp "ayong..jgn berani tak bertempat.ma tau awk tuh berani tp jgn berani sangat" tapi tu la...kedegilan ...dan sikap tak reti bahasa.tape bonda...anakanda akan mintak ampon time raye nnty.hopefully tak kene tarik telinge..almaklumlah anak paling naughty.eeeeeeeeeeeee...(hentak kaki lagi sekali tanda menunjukkan diri ini bimbo)=P hihihi~


btw....beta ade kwn baru...nama die Yann,Nut,Ema,shira,eza for the girls..n boys...Ben,Din,Faez,Munir. kate orang kwn biar beribu tapi musuh jangan dicari.sebab bukan semua kawan jadi tempat lepas geram..atau sebaliknya.sebab tuh jangan sombong dan penah ade hasad dengki...sebab itu akan memakan diri.senior pon baik jugak...abg khai,abg arif,abg afif,abg wan,kak fifa,kak syafiqah,kak jeniffer n the rest.pokok pangkalnyer...beta mengamalkan dasar buka pintu menerima sape2 jer sbb hostel ni la..jd 'rumah'.home sweet home bebeh~hahaha

http://www.emocutez.com