An Arctophilecraze

An Arctophilecraze
Attitude,Actions and Emotions

Thursday, December 2, 2010

anak "kecil" lalui hari-hari dengan penuh matang.



believe -> hope ->love -> faith -> all i need!!




fine..ingat an boleh stop blogging or blogwalking gara-gara di kritik hebat.i know my blog not good enough..but tetap tak dapat dan tinggal tabiat nih..hari-hari beta lalui dengan penuh matang.so buat-buat "pekak" an telinga "buta" mata asal tak "buta" an hati nurani.today entry sangat panjang berkajang-kajang..mesti orang bosan but i dont care!





this dedication for u my beloved babah n my new best friend.. Azif Fitri.


bila seorang ayah berkata-kata pada anaknya..bagi support.rasa sayu....lagi sayu bila ada kawan yang betol2 bagi semangat...http://www.emocutez.com

kata babah:camne nanti??bleyy core exam..result bile kuar??

kata beta:uhh..??uhm..10 dec kot...(tunduk jer..) -.-"

kata babah:iqa dah dewasa sekarang.bukan anak kecil lagi.pe yang dah lepas tuh biar la lepas.pas nih.next sem wat yang terbaik...pulun abes-abes..masa panjang..ade 2 tahun setenggh lagi untuk dapatkan diploma.iqa hebat....ambik course yang tak ramai orang ambik.cube tengok highway nih...penuh dgn lorry..cars..sume nak kene ade orang handle.itu belum lagi termasuk pengangkutan udara dan laut...aero n ships...sume perlukan siswazah yang ambik course cam iqa.peluang kerja sentiasa ade..cume belajar je..nowdays..diploma org tak pandang sebab tuh ramai sekarang kejar degree n masters.iqa kene pikir matang.if iqa boleh wat proposal tentang organize activity hostel..nape tidak iqa wat "proposal" tentang long term goal iqa??kita kene ada azam untuk jejak kaki ke U atau overseas...i know u can do it~kalau iqa tak pandai...iqa takkan dapat tawaran matrikulasi...dan iqa takkan dapat offer from KPTM wat UITM program lagi in transportation.bukan calang2 orang yang dapat buat~ iqa dapat kalau dapat good result...dapat sambung kat Chatered Institut Logistic and Transportation kat UK babah sanggup support.think positive n do not repeat same mistakes.

*sepanjang perjalanan ke bangi kami berbual....dengar motivasi...
sangat speechless ble ayahnda berkata sampai camtuh skali...

http://www.emocutez.com






yeass!!!i think i can babah and azif!!



kata azif plak buat beta: Iqa hadapi kenyataan.gagal sekali tak bermakna kita gagal selamanya.iqa kene jadi matang.bergaul dengan orang yang matang..sentiasa pikir tentang kejayaan.macamana kite nak mencapainya.ingat..jadikan idola kite sebagai motivasi.kita bukan budak2 kecik lagi..look foward.selalu ambik cabaran.iqa boleh lakukan..u can be the best.usaha..doa..tawakal...percaya pada tuhan.Insya Allah.kita kene tukar pemikiran kita.bukan nak kutuk orang melayu...tapi orang melayu low minded..tengok anak muda sekarang..bergaduh..tunjuk hebat..lepak sana sini...tak pikir masa depan.tengok cina dan india atau org putih.diorang maju..kita nih masih macam ni lagi...sebagai analogi...bandingan anak muda sekarang yang penuh dengan hiburan..sebagai anologi diorang pilih tengok program akademi fantasia atau oprah winfrey show? hidup penuh pilihan iqa....remember..u can do it!! n be the best!




afiqah.......change your destiny...find your dreams!!

FROM




TO






once i get my diploma..degree ...achieve my triumph ngan penuh bangga beta akan jerit...



yess!!babah..!!Azif..i did it!!

http://www.emocutez.com


(p/s:teringat kisah Helen Adam Keller.Seorang yang pekak dan buta tetapi masih boleh jadi seseorang yang berjaya...compare dengan kita yang serba sempurna tetapi masih tak jadi2 "orang".






7 comments:

  1. sis gut luck yaww!
    betol2 gagal sekali doesnt mean akan gagal selamanya kan?

    newayy, kaler tulisan.. erkk kurang sesuai kot. sory, just a sincere komen. sobss!

    again, gut luck yaww!

    ReplyDelete
  2. ohh okk! tadik loading tak habes...
    dah okk dah font dgn blog.
    sorry yaww! hee.

    ReplyDelete
  3. truskn usaha anda..belajar la selagi bleh..

    ReplyDelete
  4. wah3x... ser0nok bca.... tiba2 cm nk semngat jgak... hehe..

    btw, gud luck n always success in ur life... hopefully... :D

    ReplyDelete
  5. ^.^ thanks nadya!smoga anda jugak terus sukses!!

    ReplyDelete