An Arctophilecraze

An Arctophilecraze
Attitude,Actions and Emotions

Friday, December 17, 2010

bukan nak kutok tapi realiti kini...



lari umah??best ke?!! oppssssiee.. maaf saya masih waras! http://www.emocutez.com
hari nih baca surat kabar kosmo.haruslah kan setiap hari baca surat kabar an ?? supaya tak jadi katak bawah tempurung.sakit hati nih ble baca budak bawah umur lari umah!!rase nak picit2 menatang play dowh nih kasik lenyek!http://www.emocutez.com
akuwh rase kalo bagi kuali hitam legam pon akuwh kasik sental sampai bagi kasik licin berkilat!
http://www.emocutez.com

'Pulanglah, emak terlalu rindukan Hanum'....akuwh baca tittle nih pon dah sebak...
bagi sape yang tak bace nih artikel...akuwh tak dpt bayang seorang ibu yg penat lahir an anak kat dunie...membesar depan mate last2 lari umah!


FATIMAH mencium pakaian Hanum ..nak kasik rindu terubat.


Fatimah berkata, sejak berita mengenai kehilangan anaknya disiarkan Kosmo! pada 3 Disember lalu, banyak maklumat diterima dan pelbagai usaha telah dilakukan termasuk mengadakan solat hajat, namun sehingga kini Hanum masih belum ditemui atau pulang ke pangkuannya.

"Kali terakhir saya menerima khidmat pesanan ringkas (SMS) daripada Hanum kira-kira seminggu lalu tetapi tidak menyatakan di mana dia berada," katanya ketika ditemui semalam.
http://www.emocutez.com

fine.....kalau nak cakap spesis bunyik cam flora & fauna kat belantara pulak...jadi big issue lak..so golongan manusia remaja yg merasakan dirinya hebat yang lari rumah dengan niat kononnyer tanak pijak an kaki kat umah lagi...ewahhh kononnyer la dapat hidup luar dari makbapak...family..akuwh rase bley la 2-3 hari..sebulan?setahun??ha baru kaw tao nasib kaw...br taw langit tinggi ke rendah~ aku nih yang dok kolej & hostel pon dok asing dari family pon susah..nak mkn susah..duet..belanja..quality family time. kalau la akuwh interview mangsa2 janji manismu jejaka lombok konfirm menyesal jadi anak durhaka lagi durjana kan??
http://www.emocutez.com

isu nih memang dah lama..dari zaman tok kaduk dulu...statistik lame je la mampu akuwh tayang ble dah cube type2 kat google nih yg dapat...

Sejak tahun 2003, dilaporkan sebanyak 16,020 orang remaja bawah umur 17 tahun lari dari rumah. Daripada jumlah tersebut sebanyak 9,415 orang telah dijumpai semula.abess selebih nyer jadi ape??pemintak sedekah?kene jual?pelacur?? mati?kene bunuh...??
http://www.emocutez.com

Kebanyakan GADIS-GADIS BAWAH UMUR ini lari dari rumah atas FAKTOR mengikut BOYFRIEND dan juga TAMAO DIKONGKONG.

Statistik polis mendedahkan sebanyak 2,540 lari bersama BOYFRIEND, 1,857 terpengaruh dengan KAWAN, 1,592 lari kerana MASALAH keluarga dan 1,371 lari kerana mahukan KEBEBASAN.
Daripada jumlah tersebut, remaja MELAYU paling ramai terlibat iaitu sebanyak 10,489 kes berbanding dengan bangsa lain.
Bagi remaja Melayu faktor utama yang menyebabkan remaja lari dari rumah disebabkan oleh KAWAN manakala remaja Cina disebabkan oleh MASALAH keluarga.

alahai adik2 sekalian....anda masih mude nak hidop sendiri...setakat mane korang nih nak ikot telunjuk pakwe..protes kat family..n freedom yg korang nak...kat really big bad world nih.remaja melayu nih memang jaguh segala bagai anasir tak baik niyh....yg merempit..yg lari rumah..yg merompak..dadah..arak...khalwat...buang anak...sampai ble weyyy....Cina & India dah sampai ke puncak..melayu masih terkulai layu kat bawah....bukan nak kutok tapi realiti kini...
http://www.emocutez.com

2 comments:

  1. budak2 zaman skg ni memang durjana skt.sket2 nak lari rumah.sian mak bapk dorang,argh!emo cik shabah dbuatnya ;)

    ReplyDelete
  2. hurm..makin lame makin teruk kes2 camni...

    ReplyDelete